Vildhjärta hundrastning

SVCH RLDN RLDF Idomic's El Moni Maker

Aska är en Whippet född 2014.DSC_8582
Hon är min andra whippet och min första kapplöpningshund. Om ni aldrig har sett vinthundar in action så rekommenderar jag er att göra det! Det är så jäkla häftigt!
Sen valde jag hund från en kennel som gör lite allt möjligt med sina whippar, för jag ville ha en så allround kapplöpningshund som möjligt. Och det fick jag!
Aska är numer pensionerad som tävlingshund på rundbana, men hon är även viltspårchampion, uppflyttad till Avancerad klass i rallylydnad, har några godkända resultat i Nosework samt har startat i både tävlingslydnad och agility. Hon har allt jag ville ha i en whippet!
De är inte alltid lättränade, man får tänka utanför boxen och jag har lärt mig massor på mina två whippar (den första, Krut, var oxå uppflyttad till Avancerad klass i rally, hade godkänt doftprov, klarat anlagsklassen i viltspår och tävlades i agility)!

 

RLDN RLDF Oneway's Lita Ford

Cross är en korthårig collie som är född 2016. DSC_6063
Hon är min andra collie och jag är verkligen förtjust i rasen. Jag tycker att de är så himla lagom! Lagom stor, lagom mycket päls, lagom krävande.
Jag vill främst ha allroundhundar, som jag kan testa lite allt möjligt med. Med Cross så satsar jag framförallt på brukset (spår och patrull) och agilityn.
Pga graviditet, först från  min sida och senare hennes, plus corona, så har vi inte haft möjlighet att tävla så mycket. 
Men hon är uppflyttad till Avancerad klass i rallylydnad, har gjort några starter i tävlingslydnad, precis börjat tävla i agility och är även uppflyttad till lägre klass i brukset. 
Men man kan ju göra så himla mycket mer med sin hund, så hon tränas även i  specialsök, har testat på vallning, drar både skrinda, vagn och pulka, ställs ut, tränar kapplöpning och är världens bästa familjehund.
Nu är vi taggade på att få komma ut på tävlingsbanorna igen!